Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се бори за нов мандат с три обещания. Тя обяви дълго чаканото решение, че отново ще бъде кандидатът на ГЕРБ за София по време на инспекция на новата метростанция на бул. "България".  

"София се променя през последните 10 години не с приказки, а с работа. Предлагам нов график за работа с нови идеи, нови хора и нова енергия. Работата за София трябва да продължи", заяви Фандъкова. 

Тя увери, че решението й не е спонтанно. "Обратното би било равнозначно на предателство към всички усилия, положени до тук", каза кметицата. Тя изреди и новите три задачи, които са поставя за евентуалния четвърти мандат.

На първо място е по-добра работа в кварталите на София, където трябва да се решат проблемите на междублоковите пространства и паркирането.

Вторият акцент в управленската й програма е столицата да стане зелен град. За целта се предвижда създаването на осем нови парка, замяна на дървата и въглищата с по-екологично отопление и по-чист градски транспорт. Метрото е най-големият проект, който продължава, добави кметицата.

Третият приоритет е дигитализация на общината с цел по-голям контрол и удобство на гражданите.

Фандъкова не каза какви промени предвижда в екипа си, но подчерта че очаква в гражданската квота на листата за общински съветници да влязат изтъкнати специалисти от различни сфери. 

Тя каза, че се радва и цени подкрепата на СДС, защото преди да се ангажира с ГЕРБ винаги е гласувала за СДС.