Епидемия от добрина се разразява в Пловдив и това може само да ни радва. След като вчера ви разказахме за пловдивчанин, който спря колата си в дъжда, за да даде пари на мъж в нужда, днес слънчевият ден бе допълнително озарен от жеста на млада жена. На ситуацията стана свидетел репортер на TrafficNews.bg.

Случката се разигра в центъра на Пловдив. Но не на някой голям и изпълнен с хора булевард, а на малката и тясна улица „Върховръх”, зад пощата в Мараша. Възрастен и трудноподвижен мъж опита да пресече улицата, бутайки стара детска количка с кашони. В този момент от едната страна на улицата се зададе автомобил. Реакцията, която за съжаление всички бихме очаквали в такава ситуация, е шофьорът да тропа нервно с пръсти по волана, чакайки пешеходеца да премине, или дори да започне нервно да натиска клаксона.

Е, изглежда, всички сме твърде големи песимисти. Защото в този случай шофьорката на автомобила – млада жена, слезе от колата, внимателно и търпеливо помогна на възрастния човек да пресече улицата, след което с усмивка се качи обратно в колата си и продължи по своя път.

Доброто е живо, българи. Във всеки от нас. Малко се иска, но значи много. Бъдете по-добри и споделяйте още такива моменти с нас.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg