Елена Гунчева от "Възраждане" се отказа да напуска парламента и ще става независим депутат.

Гунчева, която миналата седмица обяви, че напуска "Възраждане" и парламента, днес е депозирала в деловодството на Народното събрание заявление, че оттегля заявлението си от 27 юни, с което обявяваше, че излиза от парламента, пише 24 часа.

Паралелно с това Гунчева е подала заявление за напускане на парламентарната група на "Възраждане" и остава независим депутат.

По-рано днес от "Възраждане" поискаха обявяването на нейната оставка, което е 9 точка в седмичната програма на Народното събрание, да бъде изтеглено напред като точка 2 след бюджета, за да се задвижи процедурата по влизането на следващия от листата в Пловдив. Това обаче не бе прието от депутатите.

Пловдивчанката обясни, че е в болнични до 13 юли и ще изчака да приключат. Предстояла й операция. "Оттам нататък ще видим", каза многозначително тя.

На въпроса кое наложи този рязък обрат в решението й, Гунчева отговори, че това е реакция срещу действията на Костадинов.

"Показах, че мога да подам оставката си още същия ден. Но когато отсреща се проявява неразбиране, авторитарен стил, както и оплюване на човек, допринесъл за партийната работа, това се полага", отсече тя.

И допълни, че е избрана предимно с преференциален вот.