ДПС може да издигне кандидат за кмет на София, заявиха представители на движението пред TrafficNews. От партията са подали документи в Общинската избирателна комисия за участие в изборите за кмет в столицата, както и за общински съветници и за районни кметове. Депутат от ДПС коментира, че решението кой да бъде издигнат и дали ще има издигнат кандидат все още не е взето. Срокът за това е до 24 септември. Със сигурност в София партията ще играе с листа за общински съветници.

„Най-вероятно ще играем самостоятелно в столицата. До момента имаме около 40 общини. Идеята е май-малко да ги задържим. ДПС не се притеснява от нищо, най-малко от ДОСТ. За нас тя не съществува”, каза преди дни депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов по Нова телевизия.

Досега партията на Ахмед Доган не е успявала да вкара общински съветници в София.

Възможно е ДПС дори да открадне кметове избрани от листата на ГЕРБ в някои по-малки градове, както и да се опита да стъпи в региони, където досега не е имало пробив.

Движението ще хвърли ръкавица на ГЕРБ в Смолянско, където заложи в областния център на експерта по екология Румяна Фиданова, чийто съпруг д-р Петър Фиданов е бивш областен управител и известен ортопед.  В Чепеларе ДПС играе с експерт счетоводителя Анета Пашелиева срещу носителката на три олимпийски медала Евгения Раданова от ГЕРБ. 

За Бо­ри­но, Ма­дан и Ру­до­зем ДПС из­лъч­ва се­гаш­ни­те кме­то­ве - Мус­та­фа Ка­ра­ах­мед, Фах­ри Мо­лай­се­нов и Ру­мен Пех­ли­ва­нов, ка­то цел­та, ко­я­то си пос­та­вя е по­бе­да на пър­ви тур.

В считаната за крепост на движението Кърджалийска област вече са ясни номинациите за местни управници. Досегашните кметове на Кържали инж. Хасан Азис, на Крумовград- Себихан Мехмед, на Кирково - Шинаси Сюлейман и на Черноочене - Айдън Осман получиха одобрението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и се кандидатират отново.

Доскорошният евродепутат Неджми Али ще се бори за Джебел,  областния лидер на ДПС Изет Шабан в Ардино, а за Момчилград - бившата учителка Илкнур Кязим, сега ръководител на местното Бюро по труда.

Чалга певецът Милко Калайджиев ще се яви на изборите за кмет на Свиленград, което го превърна сред най-атрактивните участници във вота.

Хасан Азис: Ахмед Доган има право да финансира ДПСПартията има най-голям процент гласували с машини на последните избори