Доскорошният началник на отбраната ген. Константин Попов, който беше пряк ръководител на ексшефа на ВВС - настоящия президент Румен Радев, обикаля населени места в района на Пловдив.

Причината за напускането на поста, генерал Попов определи преди няколко месеца като морален акт, тъй като в продължение на години е бил пряк началник на новоизбрания президент генерал Румен Радев и по този начин дава възможност на новия държавен глава сам да определи най-висшия военен, с когото да работи за развитието на Българската армия.

По повод подадения рапорт генерал Попов е заявил пред щаба на отбраната, че "Моралът винаги стои над властта".

Сега ген. Константин Попов оглявава листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ Пловив-област. От няколко дни той провежда активни срещи с граждани. В Раковски той призова: “Изберете хората, направили видими неща“ 

“Нека, когато гласуваме да нямаме къса памет и да погледнем назад кой какво е направил досега. Правителството на ГЕРБ  направи пътища, детски градини, паркове, канализации”. С тези думи водачът на листата на  ГЕРБ Пловдив област ген. Константин Попов се обърна към представители на бизнеса в Раковски. На форума присъстваха кандидатите за народни представители Младен Шишков, Евелина  Апостолова, кметът на Раковски Павел Гуджеров и  областният координатор  на ГЕРБ Пловдив област Розалин Петков.

“Човек трябва сам да прецени – да разчита ли на нещо, което в миналото не се е доказало по най-добрия начин или да подкрепи хората, които са направили неща, които може да се пипнат и видят”, каза още ген. Константин Попов. Той подчерта, че в програмата на ГЕРБ има ясна конкретика, точни стъпки и изпълними неща, както и сериозна воля те да бъдат свършени. По време на изказването си той призова хората да гласуват мъдро, а не емоционално.

“Тези избори са изключително важни и ще определят пътя на България през следващите няколко години”, каза и кандидатът за народен представител от ГЕРБ - Раковски Младен Шишков. Той изброи приоритетите, върху които ще работи ако бъде избран за народен представител - децентрализация на властта, опростяване на закона за устройство на територията, създаване на Строителен кодекс за повишаване качеството на строителството, на черен регистър на некоректните фирми, единна ценова листа при обществените поръчки, справяне с битовите кражби и кражбите на селскостопанска продукция.

„Аз гледам на Младен не само като на  бъдещ народен представител, а и като на първия лобист на община Раковски”, пошегува се кметът Павел Гуджеров.  

Ген. Константин Попов:“Разчитам на мъдростта на народа“

„Аз съм човек оптимист, обичам реда и дисциплината, мога да водя битки и да ги печеля“. Това каза генерал Константин Попов на среща с кметове на ГЕРБ в община „Родопи“. Придружаваха го областния координатор Розалин Петков, кандидатът за народен представител Евелина Апостолова и кметът на „Родопи“ Пламен Спасов.

„Искам България да е стабилна държава и гражданите да са щастливи и спокойни. Знам, че заедно, с общи усилия ще спечелим тези избори, за да може отново да управлява мъдростта. Правителството на Бойко Борисов направи много за страната, трябва да дадем шанс промените и добрите неща за България да се случват.

Генерал Попов увери присъстващите, че през последните две години са били отпуснати толкова средства за българската армия, колкото никое друго правителство до сега не е отпускало. „Става въпрос за два милиарда и триста милиона лева за двата големи проекта – придобиване на многоцелеви изтребители и изграждането на два съвременни патрулни кораба. Това е правилна стъпка в посока модернизация на българската армия“, каза още ген.Попов. Той бе категоричен, че ако бъде реализирана програмата на ГЕРБ в едно ново управление, ще се случат неща, които ще са в „интерес и услуга на хората и те ще усетят промените по джоба си“. Искам да ви предам личната си убеденост, че правим добро. Хората трябва да ни повярват. Аз разчитам на тяхната мъдрост и знам, че ще победим в тези избори“, бе категоричен ген.Константин Попов.

Ген. Константин Попов поднесе цветя на паметника на граф Игнатиев

“За мен наистина е чест точно в този ден – на патронния празник на с. Граф Игнатиево, в навечерието на Деня на свободата да бъда заедно с вас” . С тези думи водачът на листата на ПП ГЕРБ Пловдив област ген. Константин Попов се обърна към жителите на Граф Игнатиево – селото, в което са минали над 17 години от живота му. Първокласният пилот,  заедно  с  кандидата за народен представител Гергана Трендафилова, кметът на селото Нестор Чочев, учители и ученици от местното училище поднесоха цветя на паметника на граф Игнатиев по повод Националния празник на България 3-ти март. Ген. Константин Попов подчерта, че свободата е вътрешен светоглед и усещане. “Поклон пред паметта на нашите славни деди, на всички воювали за свободата убедено, храбро и гордо. Поклон пред всички, които приемат свободата за нещо свещено, а не за даденост, каза още той. Ген. Попов пожела на присъстващите да  носят светлия идеал, да бъдат светли и достойни хора, да гледат напред и да правят добро за България.

На днешния ден преди 139 години България захвърля оковите на 5-вековното османско иго и за 3-ти път се появява на картата като независима държава, каза в словото си кметът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев. Той припомни, че на 3-ти март почитаме всички български, руски, финландски и румънски войници  и многохилядна армия от книжовници, даскали и хъшове, дали живота си за свободата на България.

Много от жителите на Граф Игнатиево останаха очаровани да видят отново ген. Константин Попов и му пожелаха успех на вота. 

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!