Премиерът Бойко Борисов се срещна в село Пристое с протестиращите тютюнопроизводители от Шуменска област, които имат да получават пари от фалирала гръцка фирма изкупвач.

До няколко дни ще бъде решен проблемът с неизплатените пари на тютюнопроизводители от гръцка фирма за изкупена продукция реколта 2016-а година. Това обеща в село Пристое премиерът Бойко Борисов, който се срещна с недоволни стопани. Той допълни, че парите ще бъдат изплатени не от дружеството, а от Държавния фонд "Земеделие":

"Така че в четвъртък взимаме решение кметовете и областният управител, така, както действахме в Хитрино навремето, да се стягате човек по човека, човек по човека да отиде във Фонда, кметовете и областните да ви се подпишат, че е истина това, което давате като списъци, за да можем да ви помогнем".

По думите на Бойко Борисов до няколко дни ще бъдат изплатени дължимите суми, съобщава БНР.

След срещата с тютюнопроизводителите премиерът заяви: "Знам какво ще кажат много хора, но България не е само на жълтите павета и не е само да си правим там гадост. Това са хора, които виждате, отрудени, в земята, в тютюна, дето се вика за какво ли не се харчат пари, и заслужават да им обърнем внимание".