Досегашният председател на Общинския съвет в Община „Марица” Гергана Трендафилова бе отново избрана за поста. Това стана на днешната първа тържествена сесия на местния парламент в съседната на Пловдив община.Председателката на местната структура на ГЕРБ бе избрана с 20 гласа след таен вот от общинските съветници. На второ място бе Виолета Христодулова със 7 гласа, а две бюлетини бяха невалидни. 

В местният парламент в „Марица” има  6 формации.Първа политическа сила е местна коалиция ГЕРБ(Обединени земеделци) с 12 съветници, БСП са със 7, Новото време и Земеделски съюз са с по 3 съветници, а ВМРО и ДПС са с по двама.  

Преди избора,  новите общинари и кметове положиха клетва за мандата. С нея започна и третият мандат на Димитър Иванов като кмет на „Марица”.

Димитър Иванов призова съветниците да обръщат повече внимание на хората от общината.  Едно от първите неща, които кметът ще направи, е да  инициира местен референдум в началото на 2020-а, с който да се сложи край на спекулациите за административното бъдеще на Община „Марица”.

„За мен днес наистина е голяма чест да застана за трети път начело на община „Марица“. Благодаря за доверието на всички жители, които дадоха своя вот, за да продължим заедно напред. Благодаря и на опозицията, защото ме прави още по-силен.“

С тези думи започна словото си кметът на община „Марица“. Той припомни, че още от първия си мандат е вдигнал високо летвата.

„Хората са дали своя вот и всички – и администрация, и общински съветници, и кметове ще работим за благото и просперитета на община „Марица“. Жителите не искат политики, а честност, откровеност и персонално отношение към всеки техен проблем. Бъдете добри с хората и проявявайте разбиране към тях, за да спечелите отново доверието им на следващия вот“, обърна се към новоизбраните управници Димитър Иванов.

Той допълни, че никога не е делил хората на леви и десни и затова очаква подкрепа от всички общински съветници. Иванов призова кметовете и общинските съветници да работят упорито, за да надградят свършеното дотук.

„Постигнахме много благодарение на разумните решения, които сме взели. Смятам, че с общи усилия можем да го надградим. Резултатът от успешните ни два мандата досега са щастието и радостта в очите на нашите деца, всичко, което го правим, го правим за тях – бъдещето на община „Марица“, изтъкна Димитър Иванов и призова новите кметове на населени места да се обръщат за съвет към по-опитните си колеги.

Той предупреди част от политиците от други партии, публично или чрез послания да се извинят на хората за нереалните обещания, които са давали.

„Безплатни совалки и пътувания до Луната не можем да осигурим. Обещаваме само неща, които можем наистина да свършим. Обещал съм на жителите да споделяме проблемите им и да ги решаваме заедно“, отсече кметът на община „Марица“.

Кметовете на селата, също положиха клетва, това са:

Царацово - Димитър Петров (ГЕРБ)

Бенковски - Иванка Пачева (ГЕРБ)

Войсил - Стоян Черкезов (ГЕРБ)

Радиново - Трайчо Кардашев (ГЕРБ)

Строево - Десислава Дингилева (ГЕРБ)

Граф Игнатиево - Нестор Чочев (ГЕРБ)

Войводиново - Димитър Тосев (ГЕРБ)

Желязно - Валентина Узунова (ГЕРБ)

Крислово - Димитър Андреев (ГЕРБ)

Рогош - Величка Величкова (ГЕРБ)

Трилистник - Мирчо Петров (ГЕРБ)

Маноле - Йордан Енев (ГЕРБ)

Ясно поле - Иван Иванов (ГЕРБ)

Динк - Иван Рашков (БСП за България)

Костиево Георги Калоферов Местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци)

Калековец - Колю Миланов Местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци)

Скутаре - Стоян Добрев Местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци)

Манолско Конаре - Иван Кузев Местна коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци) 

Труд - Красимир Минков (БСП за България)