Партиите, които обявиха подкрепата си за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, ще имат обща листа с кандидати за общински съветници в столицата (без БСП, които ще са с отделна листа). Общата листа ще бъде на "Движение България на гражданите" (ДБГ), Национално движение за стабилност и възход (НДСВ), Земеделски народен съюз (ЗНС) и движение "Път на младите".

Най-вероятно водач на листата ще е лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Решението ДБГ да подкрепи Мая Манолова за кандидат-кмет доведе до четири оставки в партията, сред които и на зам.-председателя Найден Зеленогорски.

„Подписваме платформа за управление с десните, защото основните политики, заложени в нея, са заложени и в проекта на програмата за управление, която подготвям заедно с гражданите и ще представя следващата седмица. Аз пиша моята програма за управление на София заедно с гражданите и вече проведох множество срещи с граждански организации. Днес си поставяме обща цел с общи усилия да променим модела на управление.“ Това Мая Манолова по време на срещата си с четирите партии.

Манолова припомни, че е подписала и споразумения и с други партньори като с гражданската инициатива „Обединена София срещу презастрояването".

Споразумението с четирите партии има и конкретни цели, които трябва да бъдат изпълнени в евентуалния мандат на Мая Манолова, като кмет. Сред тях са: Завършен околовръстен път на столицата и започнати вътрешни рингове; Нито едно дете няма да бъде в списък за чакащи за детска градина деца; Изцяло електронни административни услуги, достъпни дистанционно от гражданите и бизнеса; Буферни паркинги до метростанциите в периферията на града; Изграждане, включително и с публично-частно партньорство, на паркинги за поне 100 000 автомобила.