Десислава Йорданова: Приоритет са големите проекти в „Западен”, но и проблемите на всеки жител на района

До преди няколко години район „Западен“ гордо носеше титлата „зеленото и спортно“ сърце на Пловдив. Тук се намират най-големите спортни обекти в града – Гребен канал, спортните игрища около него, печално известния стадион „Пловдив“ – най-големият стадион в страната, който за съжаление от петнадесет години е оставен да се руши, казва Десислава Йорданова, която е кандидат за кмет на „Западен” от БСП.

В района е и един от най-големите паркове в града „Отдих и култура“, и като добавим зелените площи около Гребния канал, които влизат в „Натура 2000“ и парковете на територията на „Западен“, се получава най-голям размер зелена площ на човек в целия Пловдив.

„За съжаление, повече от 10 години, ние слушаме само обещания за развитието на тези спортни обекти и на инфраструктурните. Проектът „Модър-Царевец“ присъства, като обещание на всеки един районен кмет до момента, но тази така важна връзка между районите „Южен“ и „Западен“ все още е само мираж, въпреки че три пъти имаше „първи копки“. Всеки път администрацията обещава, и след това се оправдава. Време е това да спре”, смята Йорданова

Тя е на мнение, че не само големите проекти са важни. Междублоковите пространства са основен техен приоритет. Пловдив е градът с най-мръсен въздух в страната, и поддържането на зелените площи и междублокови пространства ще намали вредните емисии.

Жителите на „Западен“ искат чисто, спокойно и сигурно място за живот, поддържани и уютни места за разходка, почивка и спорт.

Нашите предложения в тази сфера включват :

-Мораториум върху 30% от зелените площи в района – без да има право да се променя статута за застрояване.

-Гарнизонна фурна – създаване на Общински център за талантливи деца, клон на ОДК със безплатни спортни площадки за различни видове спорт и зона за отдих.

-Ремонт и поддръжка на вътрешнокварталните улици и тротоари. Създаване на нови паркоместа съобразно живущите във всеки микрорайон.

-Ремонт и поддръжка на културната инфраструктурата:четирите читалища в района и  двата пенсионерски клуба.

-Създаване на достъпна среда за хора в неравностойно положение на всички обществени места и сгради.

-Изграждане на нови детски площадки с видеонаблюдение. Изграждане на скейтпарк до СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“.

-Поддръжка на съществуващите и изграждане на четири нови площадки за разхождане на домашни любимци по европейски модел.

 -Поддръжка на зелените площи в междублоковите пространства.

 За квартал „Прослав“ -защото той не е забравен от нас :

-Създаване на пешеходен подлез под пасарелката на скоростната ЖП линия

-Увеличаване площта на Гробищен парк „Прослав“

-Асфалтиране и поддържане на уличната инфраструктура

-Обновяване на клона на ДКЦ IV в квартала.

-Изграждане на безплатна спортна площадка за футбол и баскетбол и стрийтфитнес на ул.“Елин Пелин“/до блоковете/.

 -Осигуряване на постоянни контейнери за строителни отпадъци.

„Ние от „БСП за България“ не даваме гръмки и неизпълними обещания. Познаваме всеки един проблем в „Западен“ – от началото на кв.“Христо Смирненски“ до последната къща в кв. „Прослав“. Знаем как тези проблеми да бъдат решени, имаме експертите и волята да направим живота на жителите на района много по-добър, спокоен, чист, уютен и сигурен! Защото „Западен“ е нашият общ дом и всеки един човек е важен!

„БСП за България“ е с номер 56 в трите интегрални бюлетини, а номерът за преференциален вот на Десислава Йорданова в бюлетината за общински съветници е 108.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!