Десислава Йорданова е на 35 години, родена и израснала в град Пловдив. Магистър по здравен мениджмънт от Медицински университет Пловдив. Общински съветник от БСП в мандат 2015-2019, заместник-председател на комисия „Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения” и член на комисия „Устройство на територията”. Член на читалищното настоястелство на НЧ „Тракия-2008” и на Тракийско дружество Пловдив.Член на Съвет по социална политика към НС на БСП. Социално ангажирана с много благотворителни каузи и граждански инициативи. Председател на социалистите в район „Западен”.

-Как ви се струва предизборната кампания , за пръв път сте в качеството си на кандидат за районен кмет?

-Моето ежедневие винаги е много разнообразно, а времето ми запълнено, без значение дали сме в кампания или не. От 2007 до момента участвам в предизборни кампании и в самия изборен процес – първоначално като член на секционна комисия, в последствие като кандидат за общински съветник и председател на предизборен щаб. За мен е много важно всеки един, зает с кампанията, да е участвал на всяко едно ниво, за да може да „влезе в обувките” на заетите в кампанията и да прецезира по важност проблемите и намира най-добрите решения за тях

Тази кампания е интересна – за пръв път не виждам някаква голяма „вълна” за този или онзи кандидат. За съжаление обаче, при всекидневните ми срещи с жителите на „Западен” забелязвам и нотка на апатия. За това разбира се вина имаме и ние, които участваме пряко в политическите процеси, без значение в коя партия. И точно наша е отговорността да върнем доверието, а и надеждите на хората. Но в никакъв случай с натиск и изнудване – неща, против които ние от „БСП за България” винаги сме се борили.

Виждам и друго – масово жителите на нашият район, а и не само, се радват когато аз и моя екип от младежи социалисти ги подканваме да разговаряме – виждат нови лица, и аз съм благодарна на организацията ни в „Западен” че ми гласува доверието и даде шанска да бъда „лицето” ни в тази кампания в качеството си на кандидат за районен кмет и общински съветник. Сигурна съм, че в неделя ще се поздравим с един добър резултат, преглеждаки цифрите от президентските избори насам, определено имаме добра основа, която надграждахме в тази кампания.

Важното е да убедим хората, че техният глас е важен. В никакъв случай не приемам оправданието „от мен нищо не зависи”. Напротив, от всеки един зависи. И всеки един може да бъде промяната, важното е да повярва и да отиде да даде своя глас.

-Как бихте подобрили условията за спорт и отдих в район „Западен“?

Живея в най-зеления район на Пловдив. Както и неговото „спортно” сърце. Тук се намират най-големите спортни обекти в града ни. Но ние не трябва да забравяме и по-малките спортни обекти. В програмата ни за управление е заложено създаване на регистър на спортните площадки в района и поне по една във всеки микрорайон, която да не се дава на концесия, а да се стопанисва от общинската администрация. Ще има не само футболни, но и модерни и поддържани игрища за баскетбол, волейбол и други видове спорт, които ще бъдат напълно безплатни, а за да не бъдат поругавани от вандали ще бъде поставено видеонаблюдение.  Ще следим строго и за изпълнението на концесионните договори на останалите спортни площадки, особено в частта дали се спазва работното време и условието до определен час да се ползва безплатно от ученици. Проблем, който неведнъж е поставян от БСП в местния парламент.

Поддържането на парковете и зелените площи ни е основен приоритет.  А като човек, чиято страст са животните и природата, отделям специално внимание на създаването на нормални и безопасни условия за съжителство между стопаните на животни и останалите жители на района, тъй като често съм свидетел на сериозни спречквания. Предвиждам изграждането на четири модерни площадки за разходка на домашни любимци по европейски модел.

-Как виждате вашата работа като кмет?

Като човек, ангажиран в социалната сфера, твърдо стоя на мнението че кмета трябва да бъде добър стопанин на района, и в никакъв случай да не дели жителите му на партиен или какъвто и да било друг принцип. От момента, в който бъда избрана за кмет, моята работа ще бъде насочена към подобряването на живота всеки един човек. Скоро ме попитаха какво ще бъде първото нещо, което ще направя ако жителите на „Западен” ме изберат за районен кмет- ще разкрия денонощна линия за сигнали при бедствия и аварии, защото съм била свидетел честно на ситуации, в които при големи бури и силен дъжд никой не вдига на посочените телефони, и щетите се поправят с дни. И тъй като съм привърженик на личният пример, може да ви прозвучи като шега, но не е – ще си купя непромокаемо яке и и чифт гумени ботуши, за да може в такива ситуации да бъда винаги „на терен”.

Ще бъда и всеки ден сред хората. Наслушахме се на кухи обещания за „приемен ден-всеки ден” от хора, които при управлението си не можеха да бъдат намерени в общината. Моят приемен ден ще бъде в районното кметство веднъж седмично, а всеки ден два часа от работното си време ще отделям за да посетя различен микрорайон на „Западен”, за да чуя със собствените си уши от жителите какви са проблемите там, и да ги видя със собствените си очи, а не да ги карам да се разхождат до кметството и да висят пред кабинети.

Ще настоявам пред кмета на Община Пловдив да има изнесени приемни на различните служби в общината, които до сега можеха да бъдат посетени само в голяма община, за да спестяваме на хората времето и средствата, които ще отделят за да отидат до централната част на града.

Мога да разкажа още много неща, но предпочитам да ги докажа с действие. Ако мога да перефразирам думите на най-великият българин Васил Левски, повече ще действаме и по-малко ще говорим.

Защото „Западен” е нашият дом и всички ние заедно трябва да го подредим.

„БСП за България” е с номер 56 в интегралната бюлетина, а преференциялният номер на Десислава Йорданова в бюлетината за общински съветници е 108.

Купуването и продаването на гласове е престъплениe!