Премиерът Димитър Главчев сам трябва да реши кой ще замине на Срещата на върха на НАТО - той или президентът Румен Радев. Това стана ясно от думите на Цончо Ганев от "Възраждане", който говори пред журналисти в парламента.

Вчера служебният премиер изпрати такова запитване до Народното събрание. Ганев обясни, че на председателския съвет тази сутрин лидерите на парламентарните групи са се скарали за това кой да представлява България. По думите му три от партиите - ПП-ДБ, и ДПС и "Величие" са били против това да отиде Румен Радев. Ганев обвини новата формация в парламента "Величие", че застава зад ГЕРБ и ДПС.

"Позицията на "Възраждане" беше, че трябва да отиде нашият презиеднт, при положение, че нямаме постоянен министър-председател. Но ДПС бяха против, Пеевски се изказа категорично, че нямало да толерира президента. "Величие" подкрепиха това нещо. ПП-ДБ казаха абсолютно същото и застанаха зад ДПС. В крайна сметка не се реши нищо и под давлението на Пеевски, "Величие" и ПП-ДБ се реши, че парламентът няма да взима отношение, Главчев да реши сам каво трябва да прави".