В партията ни предстоят големи промени, каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков по Канал 3. С тези думи парламентаристът отговори какво може да се очаква  от насрочения през следващата седмица форум.

"Местните избори са много важни за нас, както и за другите партии. София стана по-хубава", посочи още Ненков, но не каза дали Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за пореден път. "Аз, ако тя се кандидатира, ще застана зад нея", посочи още той.  

Хората искат да има добра политическа среда и да се търси най-доброто за България, както и всички да положат усилия това да се случи по най-добрия начин. По принцип политиците прекачваме границата в сделките да политизираме. Така стана и с изказванията за задкулисие при сделката за ЧЕЗ, където свързаха Цветан Цветанов. ГЕРБ винаги е била партия, която много тясно е свързана със своя лидер. Бойко Борисов ясно показа и преди изборите, че предстоят много сериозни промени, както в кадрови план, така и по друг начин и виждаме, че това е печеливш ход. Ние търпим промяна. Незаменими хора няма, но няма и безгрешни,заяви Ненков.

Без да спечелиш доверието на хората, колкото и добри неща да правиш, те нямат значение. Много хубави неща се направиха през последните години. Аз много силно се съмнявам, че хората толкова лесно прощават. Местните избори са много по-различно нещо и те зависят от фигурите, които ще представят. Ние считаме за най-важно местното управление, защото то е гръбнака. Видимо в градовете и селата, България се променя, може би с по-малко отколкото ни се иска, но се променя, каза той.----------------------------------