Демократична България записа внечатляващ успех на балотажите, а ГЕРБ загуби 11 от всички 24 района в София. Това сочат резултатите при малко над 50 на сто отчетени протоколи в Общинската избирателна комисия в столицата.  Във втори тур битката беше за 22 района и в половината от тях победителите са от ГЕРБ: Тодор Кръстев в Сердика, Ева Митова в Подуяне,. Теодор Петков във Витоша, Младен Младенов във Връбница, Савина Савова във Възраждане, Милко Младенов в Люлин, Иван Божилов в Илинден, Даниела Райчева в Нови Искър, Димитър Димов в Надежда, Иван Чакъров в Красна поляна и Ивайло Цеков в Искър.  Още на първи тур ГЕРБ спечели и Банкя, където победи Рангел Марков. Пак на 27 октомври беше избран и кмет в Кремиковци, където спечели независимата Лилия Донкова, подкрепена от ГЕРБ, СДС и ВМРО, което дава основание също да бъде писана в сметката на управляващата партия..

От Демократична България вървят към победа в 8 от десетте балотажа, в които участваха техни представители. Нови кметове ще бъдат  бившият министър Трайчо Трайков в Средец,   Константин Павлов-Комитата в Лозенец, Николай Божилов в Триадица, Росина Станиславова в Красно село, предприемачът Георги Илиев в Слатина, Ангел Стефанов в Овча купел, Петко Горанов в Студентски и Николай Александров в Оборище.

От БСП пък се похвалиха във Фейсбук, че печелят район Изгрев, където лекарят от Спешна помощ и баща на три деца д-р Делян Георгиев победи досегашния кмет от ГЕРБ Цветомир Жеков.

В Панчарево досегашният кмет Димитър Сичанов  от ГЕРБ беше сразен с близо 20 на сто разлика от напусналия партията Николай Гюров, който участва като независим.

Като независим участва и досегашният главен архитект на Младост Стефан Стефанов, който надви убедително Мария Илиева (ГЕРБ).