"Срещам се с много хора, представители на бизнеса, смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме! За тези 10 г. ние променихме България” заяви пред БНР председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.  Тя каза, че Цветан Цветанов е бил един от факторите в партията доскоро, но той показва, че иска да трупа  политически дивиденти с антиГЕРБ реторика.

„Изключително озадачена и огорчена от това негово поведение“, каза тя по адрес на бившия втори. Народният представител каза, че ГЕРБ не се притеснява от служебно правителство, като няколко пъти са печелили изборите в условия на такъв кабинет.

Дариткова изтъкна, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включиха в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, „които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания“.

В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя.

„Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, актуално е да се търси бързо решение, но оставката не е решение, което отговаря на интересите на обществото. Не сме имали властта за самоцел“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Идеята за „рестарт на държавата“ – нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, има своето развитие, посочи още тя – следващата седмица ще предложим нарочна комисия в НС, която да реализира този процес.

За евентуални бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ може да се говори, едва когато видим програмите на партиите, които имат намерение да участват в следващите избори, допълни Дариткова.

„Бих призовала тези, които имат конкретни бележки към настоящото управление, да влязат в диалог с нас и да ги представят, но иначе не смятам, че можем да бъдем полезни на България с една оставка в момента, защото от нас се очаква да реагираме така, че да гарантираме нормалното излизане на страната ни от кризата в следващите месеци“, обърна се задочно Даниела Дариткова към протестиращите.