Да се изчака да приключи проверката на прокуратурата за имотите на   шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и неговият заместник Антон Славчев и едва тогава да се решава дали да се иска прекратяване на техните правомощия. До това решение стигна на днешното си заседание парламентарната комисия за борба с корупцията, което се проведе без участието на депутатите от БСП. Комисията се събра заради внесените на 4 април предложения за решение за предсрочно освобождаване от длъжност на Георгиев и Славчев, подадени от соцлидера Корнелия Нинова.
 
“Поканени бяха и вносителите, за да ни запознаят с мотивите, но те не се явиха”, обясни Борис Янчев, шеф на парламентарната комисия и зам.-председател на НФСБ.
 
В мотивите на БСП се казва, че институцията е дискредитирана, а срещу Пламен Георгиев са налице много сериозни съмнения. Сходни са и мотивите за отстраняване на Славчев.
 
Дейността на "Антикорупция" обаче беше защитена от представителя на ГЕРБ Спас Гърневски.
“Всички до момента, включително депутаттите от БСП в комисията, са на мнение, че КПКОНПИ заработи много бързо както трябва”, заяви бившият кмет на Пловдив. Той първи настоя да бъде изчакани решението на прокуратурата след прикключването на проверката, за да се гласува дали Георгиев да бъде отстранен. Същото мнение изказа и депутатът от Воля Огнян Найденов.