Премиерът Бойко Борисов дойде на крака при депутатите си от ГЕРБ, за да им предложи числото 11 да стане 1.

Така той обрисува пред медиите законопроектът на Министерския съвет за драстично намаляване на партийните субсидии.

Той уточни, че не е търсил подкрепа от партньорите си от Обединените патриоти, защото и те си внасяли на своя глава законопроекти.

"Да видим с един лев как ще се оправят партиите? Няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да е било. Аз бих на изборите за кмет - първите, без един лев, без партия, без нищо", аргументира той предложението си.

Премиерът посочи, че законопроектът влиза в парламента и се надява всички партии да го подкрепят.

"Парите, които ще се спестят, ще строим детски градини и ясли. За книгите можем да направим да няма данък, защото образованието винаги ни е било приоритет", посочи още той.

Що се отнася до останалите идеи на ДПС и БСП за смъкване на ДДС-то на млякото, месото, брашното, Борисов отсече: "Защо за толкова много години управление на БСП и ДПС, а и по отделно, не го направиха? Защо сега казват, че има пари в държавата, а при тях нямаше. Защо не го направиха? Така че ние сме добри стопани, събираме много добри пари от приходните агенции".

"Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия, а и в много страни – милиардерите да са и премиери - няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд", заключи Бойко Борисов.

Зелена светлина за закона: Партиите ще връщат надвзетите субсидииБорисов твърдо против оставка на Горанов, министър предава: Цветният му отговор после ще ви го кажа!

Премиерът за надвзетите субсидии: Партиите ще върнат парите!Ако някой по закона е надвзел повече, да ги върне веднага, настоя Борисов

30 дни имат партиите да върнат 6,5 милиона незаконни пари от субсидииЗапочва разследване за престъпления, извършени от служители на Министерство на финансите