Бурни страсти белязаха градската конференция на БСП в Пловдив, която трябва да одобри номинациите за евродепутати. В началото на форума бившият градски лидер Захари Георгиев поиска смяната на настоящия председател Красимир Трифонов, защото организацията била на самотек, пише 24 часа.

Областният шеф на социалистите Георги Гергов взе думата и защити Трифонов. "Не правете щуротии, Краси е умно момче", заяви той и заплаши да подаде и своята оставка, ако бъде сменен градският лидер. Той разказа, че Трифонов претърпял смяна в семейството.

"Не пропускайте, че съм областен председател. Вотът за Красимир е и вот за мен. Сваляте него, значи имате и моята оставка. Не ви заплашвам, но ви казвам", заяви Гергов. Той допълни, че не може да работи за следващите избори при една такава промяна. "Имаме 8 месеца до края на мандата, ще го изкараме. След това като е смяна, ще е смяна", отсече Гергов. И определи исканата оставка на градския лидер като пуч.

При гласуването 60 делегати бяха "за" оставката на Трифонов, 68 гласуваха "против", а 4-има се въздържаха. Предстои пловдивските социалисти да утвърдят номинациите за евродепутати. Сергей Станишев води, след него е Елена Йончева, а след тях - Иво Христов.