Ако структурите издигнат омбудсмана Мая Манолова за кмет, аз бих я подкрепил, обяви пред Нова тв председателят на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов.

"Г-жа Манолова се доказа като гласа на народа. Няма да е лошо да стане и гласът на софиянци. Търсим кандидатура, която е извън рамките на БСП, защото тук вече 30 г. губим. Видяхме, че моделът Радев се получи", настоя той.

По думите му от вчера столичните социалисти са стартирали кампанията си за местния вот през есента.

"Когато видя имената, ще трябва да говоря с всички. Включително и със себе си ще трябва да разговарям", пошегува се Паргов.

"Ако Елена Йончева също е предпочитана от организациите, ще го обсъдя с нея да видя каква е нейната мотивация, но тя вече е в ново амплоа", посочи лидерът на столичните социалисти.

Според него където е съгласието, там е и победата.

"Ако БСП иска местната власт, това минава със силно местно присъствие. Г-жа Нинова с тази нейна оставка хвърли БСП в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юли. Тя някак драматизира с тази ситуация. Тя сама обяви награда за главата си и отвори кутията на Пандора. Това, което аз съм и казал, в личен разговор, е да не подава оставка. Кому е нужно това? Хората ми казаха: "Кажете й - Инат врат чупи", каза още Паргов.

Той настоя, че левицата трябва да извлече позитивите от евровота и да обърне слабите неща в триумф на местните избори.

"Партията има нужда от всички и всеки. Никой обаче няма да подкрепи една партия, в която се карат помежду си", категоричен бе Калоян Паргов.