БСП поставя хората в центъра на своята програма, а решаването на проблемите и на най-малкото населено място са  постоянен наш  ангажимент, декларира пред жителите на село Главатар Георги Търновалийски, водач на листата на БСП за България.  Заедно с кандидатите Галин Дурев и Милко Сарафов те представиха платформата на левицата и повече от час дискутираха проблемите, свързани с обезлюдяването на селото, достъпа до социални услуги и промените в пенсионната сфера.

„Идвам в Главатар за втори път в последните няколко месеца и ще продължим да се срещаме. Целта  ни е да стигнем и до най-малките населени места в областта и да се опитаме да помогнем на хората в тях. Няма да чуете от нас обещания, които не можем да изпълним, но ще направим необходимото да се чувствате сигурни в своето родно място и да дадем перспектива на младите хора, които искат да останат тук.“, каза  водачът на листата с номер 10. Финансистът поясни и  още един приоритет на БСП -  преизчисляването на старите пенсии, на база на новия средноосигурителен доход на база 2013 г., което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30% .

Галин Дурев, трети в листата на социалистите сподели, че основен акцент в програмата на БСП за България  е преодоляването на демографската криза. „Грижата ни е за младите семейства, за тези които работят – ангажираме се да  бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете.  Ще възстановим защитата на майчинството, ще направим така, че да се върнат моите връстници, децата ви отново в  родината. Защото нашето мото „ Осем милиона българи и нито един под и на прага на бедността“ е точно това - да се замислим за онези, които напуснаха страната ни, за да се препитават, както и за българските общности в чужбина.“, очерта приоритетите тридесет годишният  политолог.

Според Милко Сарафов БСП за България носи промяната и ще допринесе за подобряване на условията на живот и в най-малките населени места. „Тук съм като у дома си. Главатар не се различава от другите населени места, проблемите са много, но ние можем да ги решим. Затова на 26 март, с удар в десетката!“, призова присъстващите Сарафов.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!