Вчера завихме, че няма да подкрепим Рая Назарян. Политическата криза е рестартирана. Тя е по вина на ГЕРБ, те ни пратиха на избори. Избирателите ни оцениха нашите грешки и не излязоха да гласуват. На тези избори всички загубиха, включително и ГЕРБ - 140 хил.гласа.

Това каза депутатът от ППДБ  и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов по БНТ. Изборът е на председател на НС е предшественика на последващото мнозинство, посочи още той.

"Предният път бяхме обвинявани, че и ние издигаме кандидат, когато не сме победител. Тогава това беше Никола Минчев. Сега пък сме обвинявани, че не издигаме. Като трета политическа сила ще стоим леко страни, за да видим как първата и втората политическа сила ще намерят решение. Нали искат да носят отговорност и затова искаха да отидем на изброи, за да кажат ние ще сме тези, които ще управляваме", каза още Божанов.

"Вчера видяхте, че групата ни е единна. Тази коалиция ще е здрава, докато гледаме в една посока. 

Ние сме го казвали, да, имаме разминавания по някои конкретни политики. ДБ сме по-вдясно, ПП имат по-центриски образ. Това не е фундаментален проблем за тази политическа криза", допълни Божидар Божанов.

Божидар Божанов каза, че ПП-ДБ искат институционални реформи - в прокуратура, служби, съдебна власт, като цяло. Според него това, че не са реформирани е в основата на политическата криза, в която се намираме.