Ясен е вече кандидатът ни за президент. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обяви това по време на посещение от праизточиреския солодобивен и градски център Провадия-Солницата.

"Ясен ни е кандидатът за президент. Познавате го", лаконичен бе Борисов. 

Експремиерът заговори и за скандала със златните кюлчета в чекмеджето му.

„Ние златни кюлчета нямаме, но ни ги нарисуваха. Сега се видя кой е със златните торбички и ще прави корупция. Сега носят пари по централите, да купуват партии. И Балтов, дето го спрягаха за президент, побързаха да го изгонят. Още не си беше приключил операциите", каза Борисов.

"Защо излъгаха пенсионерите" попита Борисов бившия финансов министър Кирил Ананиев, който е заедно с него. Сега носят пари по централите, за да купуват партии, каза още бившият премиер.

"Понеже се намираме в този край, в който е тръгнала цивилизацията, той ще бъде беден и недостъпен. Асен Василев взе брутално парите на пенсионерите и актуализираха нашия бюджет за няколко месеца - за да ги излъжат. Единственият господар и диктатор се казва Румен Радев".

Това, че спряха "Хемус", спряха инвестициите, защото "Хемус" е инвестиция в бъдещето, каза още Борисов и припомни как Радев е повтарял, че нямало инвестиции, защото имало корупция.

"Рекорден срив на чуждите инвестиции, отчита БНБ при Радев и то с 63,7% за тези няколко месеца управление", добави лидерът на ГЕРБ, като заяви, че политическата корупция по времето на Радев процъфтява.

"От януари до юни - рекорден срив на инвестициите в страната. Откакто е диктатурата на Радев всичко е на минус в инвестициите. Нека им е висок рейтингът, ще видим новото правителство какво ще направи и откъде ще вземат пари да довършат "Хемус". Оттам следват военни, полицаи, учители, здравеопазване", каза Борисов.

Според него чуждестранните инвеститори продават бизнесите си тук и отиват в съседните на България държави. Причината за това е липсата на добри пътища и уредена логистика. Поради тази причина Хърватия щяла да влезе преди нас в Еврозоната. 

 Според Борисов вина за увеличението на смъртните случаи от COVID-19 но президента Радев, по причина неговата вяла кампания за вакснация и "антиваксърските му" убеждения. 
 
Рано е Борисов да се кандидатира на тези избори. "Ако бяха на пролет, сигурно. Компроматната война, която се водиха срещу нас, има своите отражения",заяви още той. 
 
Ако ГЕРБ спечели на изборите, ще потърси за подкрепа всички партии, конкретизира Борисов.