„Падна още една лъжа, че ДПС подкрепя ГЕРБ. Машата на всички Христо Иванов отиде на Росенец , подплаши Ахмед Доган , който се прибра при лоното на БСП и Радев.  Видя се, че исканията за Велико Народно събрание и нова Конституция са празни приказки. За всеки един юрист е ясно, че тое една чернова и всеки абзац може да промени. Оказа се всички се лъжат”, каза премиерът Бойко Борисов по повод позицията на ДПС, че няма да подкрепят ГЕРБ за нова Конституция и ВНС. Той допълни, че дори ЕНП са спрели да вярват на партията на Христо Иванов, който е изготвил този хитър сценарий, като е подплашил Ахмед Доган.

„Радвам се, че ДПС не ни подкрепиха, тъй като падна още една лъжа. Всъщност какво искат – правителство тип Орешарски, където ДПС, БСП и олигархията да са заедно”, заяви премиерът. Той каза, че 120 депутати ще се съберат за дискусиите за нова Конституция.

Преди това премиерът Бойко Борисов пи кафе с Росица Кирова, която е от партията на Слави Трифонов и бе кандидат-кметица на последните избори във Видин. Той заяви, че това, което прави правителство е за всички, а той се срещнал с Кирова като активна и почтена жена.

„Дано не й създам проблеми, ако има нещо – пишете го на мен”, заяви Борисов,  но не коментира дали би направил коалиция със Слави Трифонов в бъдещ парламент.