Премиерът Бойко Борисов обвини президентът Румен Радев и приближените до него хора за изнесените срещу него компромати от спалнята му.

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Неслучайно само той го повтаря. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен“, взел съм си поуките”, коментира Борисов пред журналисти по време на инспекция на строежа на АМ „Хемус“ край с. Буховци, област Търговище.

Относно ултиматума, даден от Радев, Борисов заяви:

„Аз като дам оставка какво ще си говоря с тебе -те не си президент, ти си партиен лидер, какво да правя при тебе?” 

Премиерът обясни продължаващите протести с оставането на много партии извън парламента, именно те сега „загряват около пистата“, за да наберат избиратели. „Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии се разцепиха и не можаха да влязат в парламента. Оформиха се нови политически проекти и те не са в парламента. И сега за няколко месеца са длъжни да загряват около пистата, за да подберат повече избиратели. Така че те няма да спрат, разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че на всеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива.

„Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни. Всички, които искат да влязат в парламента, аз ги познавам много добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, знам им качествата“, добави премиерът.

Борисов: Експертен кабинет ме устройва най-много, защото ще мога да си работя по партиятаВсичко може да се направи в името на България, но когато има диалог, каза още премиерът