Аз съм твърд привърженик на машинното гласуване и ще направя всичко възможно машините да останат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента на въпрос дали в оставащото време до ваканцията ще предложат отваряне на Изборния кодекс заради машините.

Не мога да коментирам нещо, което е на белгийската прокуратура, отказа да коментира той темата за проверките във фирмите на Настимир Ананиев. А защо е била забавянето от 8 месеца той каза, че не знае. "Но е хубаво да се изчаква, за да се разбере за какво става въпрос, и тогава да се реагира. Защото едва ли не вчера излезе, че някой му прави това на Настимир Ананиев, а то се оказа на белгийската прокуратура",  допълни лидерът на ГЕРБ.

Той отново коментира темата за състоянието на финансите на държавата.  И обясни, че затова идкат изслушване на служебния министър на финансите. Затова и поздравил, че природните агенции са останали да работят, за да няма оправдание, че някой им пречи. "Винаги истината излиза наяве и някой път с прискърбие установяваме какво е правено и как се е правилало, на години се забавиха в развитието на България", допълни той.

Ние от ГЕРБ не замеряме никого, а поводи всеки ден ни се дават за такава огромна политическа предизборна кампания в парламента. За мен парламентът нито е разследваща институция, нито е място, където се дават присъди, нито е мястото, както и от телевизора, където се правят хората обвиняеми, и биват наблюдавани, каза Борисов. Така ме, да оставим да работят, и когато има внесен обвинителен акт, ще коментираме, допълни той.

Борисов вижда още 2-3 седмици работа на парламента.

В две сфери - отбраната и енергетиката, имаме да свършим много неща

Борисов не познава назначения за и.д главен секретар на МВР. Подкрепях Живко Коцев заради Атанас  Атанасов, сега вече ще се пазя да казвам кого подкрепям.

Още нямат кандидат за омбудсмон.

Не - така отговори Борисов на въпрос има ли опасност София да остане мръсна.

Как 10 г. Нямаше никакъв проблем, а сега се явиха изведнъж за 5 месеца всички проблеми. Нали я спасиха от нас, а затънахти в боклук.