Колко с високи комините на „Шишеджам”?  Това попита премиерът Бойко Борисов, който в разгара на отпуските тръгна да обикаля заводи в страната. С джипа си, който лично шофираше, прмиерът закара в завода на "Тракия Глас България" ЕАД в Търговище, където се произвежда стъкло, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на града Дарин Димитров.

„Почти едно малко градче е заводът. Аз съм идвал да откривам първия. Тук беше поле, пасяха магарета”, върна лентата назад премиерът. Той се срещна с ръководството и част от работниците, разгледа производствената част и попита за направените инвестиции. Борисов препоръча да се плаща добре на хората, защото в противен случай те ще отидат другаде.

Кметът на Търговище отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на града. Населението се увеличава, хората живеят добре, няма безработица, каза Дарин Димитров.

Той сподели, че мечтата му е градът да има индустриална зона. „Те се сбъдват вашите мечти”, отговори му премиерът.

"Огромно предприятие е, над 2500 са служителите, трафикът е много голям и 50 автобуса ежедневно извозват работници от града до тук. Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода, тъй като това е една от най-големите инвестиции в цяла България", написа в официалния си профил във Фейсбук Борисов.