"Явно само когато той победи, само тогава са честни изборите". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на президента Румен Радев, че заради много нередности на местните избори хората се съмняват в тях. 

Борисов направи коментара, когато дойде да пусна бюлетина в училището в Банкя, където е учил. Той даде и своето обяснение за позицията на Радев.

"Един мъж обграден с Корнелия Нинова, Елена Йончева, Татяна Дончева, Мая Манолова, Весела Колева - те го ошашавиха. Нека сме снизходителни. Аз просто не му завиждам. Това е чудо около него", каза лидерът на ГЕРБ. После обясни за какво е дал гласа си на балотажа.

"Да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава. Когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата. Канализацията се изливаше в Искър, тя течеше като в приказката, сега рибарите си ловят риба. 

За мен в София изборите приключиха миналата седмица - ГЕРБ би с разлика. Пожелавам на моите колеги на балотаж да се представят добре. Хубаво е да говориш за върховенството на закона и да го нарушаваш. Той партиен лидер ли е? Аз съм лидер на партията, участваща в изборите. Той на коя партия е шеф?", заяви Борисов, връщайки се отново към изказването на Румен Радев.

"Аз съм застанал с уважение пред вас и ми казвате, че съм застанал, за да агитирам, гледайте си работата. Ще се научите да се държите добре", ядоса се на въпроси премиерът и си тръгна. 

Преди това Борисов засегна и темата с обидните кварификации по адрес на българите от страна на френския президент Еманюел Макрон. 

"Направихме комуникация с президента Макрон, видяхте. Както ние говорим, че в някои френски квартали се влиза само с жандармерия и за марсилската мафия, така и в Европа има зони, в които има български престъпни групи, спомнете си трафика на жени. В този смисъл искал да каже, че в Европа живеят много лоши хора – и французи, и българи, и немци, а едни кротки хора мигранти, които влизат там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове", разтълкува думите на френския президент Борисов, който по-рано обяви, че Макрон лично му се е обадил, за да обясни, че не е искал да каже нищо лошо за българския народ. 

"Трябва ни подкрепа за чакалнята за Еврозоната. Ние пак си изпращаме протестната нота. Мисля, че разбра за какво стана въпрос и се надявам да се издължи и за Шенген, и за пакета "Мобилност", и за чакалнята, че ни е много важно там", допълни Борисов по въпроса за отношенията с Макрон.