Снимките от моята са спалня са постановка и компромат, създадени по учебник на КГБ. Олигархията ме атакува, защото България влезе в чакалнята за еврото и банковия съюз и те не могат да ползват банковата система на страната както преди. Това заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за престижният германски вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, цитиран от БТВ

Журналистът Михаел Мартенс, който е специалист по Балканите и следи отдавна случващото се в региона, започва разговора с въпрос за предполагаемите снимки от спалнята на нашия премиер, като отбелязва, че интервю с един министър-председател „не бива да засяга тема като неговата спалнята и това не е работа на обществото“, но появата на кадрите в чуждите медии и думите на Борисов, че станалото има политическо естество, изискват неговото обяснение за случая.

Борисов обяснява, че снимките са предизвикани от приемането на България в чакалнята на еврото и банковия съюз, което предизвикало недоволството на „олигарсите в България“, които са „осъзнали какво съм направил“. По думите на премиера ни сега те не могат да заобикалят българската банкова система, защото контролът е на „европейско ниво“. Като причина за атаката срещу него Борисов посочва и успехите си в борбата срещу контрабандата на тютюн, която е на стойност стотици милиони евро, и дава като пример акцията срещу нелегалната фабрика за цигари в Пловдив. Борисов споменава като причина за недоволството на неговите врагове и закупуването на изтребителите Ф-16, както и желанието за диверсификация на газовите доставки за България. „Снимките от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели“, казва Борисов. „Неслучайно говоря за методите на КГБ.

Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, допълва премиерът. По неговите думи в България отдавна действа „черен пазар за компромати“, а неговите опоненти се опитват да го очернят с такива кампании преди избори. Борисов дава пример с публикациите, че притежава къща в Барселона или разпространяването на история, че е собственик на гръцки остров, „където се твърди, че бил убил манекенка“. От разговора се разбира, че според Борисов снимките в неговата спалня са направени от жена, която той сравнява с Мата Хари – прочутата шпионка, която използвала своята женственост, за да постига целите си.

Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. (…) Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо“, казва Борисов. Според него, когато той бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които са били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон.

След случилото се „вече не искам да видя жена“, споделя премиерът. Борисов коментира доклада на ЕК и резолюцията на Европарламента за ситуацията с върховенството на закона и корупцията в България. По неговите думи докладът е обективен, но резолюцията е политическа и резултат от усилията на политическите сили на неговите противници. Борисов говори и за последните протести с искане за неговата оставка: „Винаги съм говорил с уважение за протестиращите. Също и това лято. Откакто съм премиер винаги съм се срещал с демонстрантите – учители, лекари… “. Попитан дали не обижда към протестиращите като ги нарича „дистанционно контролирани инструменти на олигарх в изгнание", Борисов казва, че самият Божков се е посочил като контролиращ протестите.