Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили, както и за това, което може да се направи, а търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някой друг. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Отново сглобка – много зависи кой как ще се представи, кой от тях има интегритет за да участват в подобни разговори, подчерта той.

По-рано акад. Николай Денков от ПП-ДБ заявиха, че ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост и правосъдната реформа, защото законите в комисии не се придвижват напред. "Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали такова нещо, коментира Борисов. "Преди 3 години ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз, в еврозоната, остави абсолютно готов, договорен с Еврокомисията ПВУ. Да кажеш, че ГЕРБ са виновни, е несериозно, подчерта той. Акад. Денков да отговори защо 3 години, след като бяха в кабинети, само България нямаше план", настоя Борисов.

Колкото до исканата от „Възраждане” оставка на Росен Желязков като председател на НС, Борисов заяви, че това са емоционални изблици на несигурност и неспособност. 

Денков: Плащанията по плана за устойчивост се бавят заради саботаж