Премиерът Бойко Борисов пожела успех в предстоящите избори на Здравко Димитров, който е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Пловдив. Това стана, след като министър-председателят преряза лентата на Международния технически панаир, а преди това разгледа разкопките на проектите по реставрация и изграждане на Голямата базилика, Централния площад и Галерията на художниците.

Борисов беше особено впечатлен от античните мозайки в базиликата, където подчерта, че държавата и фондация „Америка за България“ са осигурили милиони за разкопките и реставрацията. „Бизнесът трябва да е доволен, защото тук ще дойдат хиляди туристи“, заяви още премиерът.

После обсъди със Здравко Димитров какво още предстои да се направи за археологическите обекти под тепетата. Борисов бе заобиколен от множество граждани, които настояваха да се снимат с него. След няколко селфита той обясни, че бърза да пререже лентата на панаира. Там премиерът напомни, че родната икономика бележи 3,5 % ръст и разгледа някои от щандовете в изложението.

Областният управител Здравко Димитров ще излезе в отпуск, за да даде старт на кампанията на ГЕРБ за местните избори. Последните социологически проучвания показват, че той е най-вероятният бъдещ градоначалник на Пловдив.