Бойко Борисов е готов за лидерска среща, но само след като експертните групи стигнат до консенсус и има яснота как ще работят.

„Сега какво да си кажем – те казват няма да ви подкрепя, аз казвам, няма да ви подкрепя и това е”, каза още той

Според него от ПП и ДБ са били длъжни да отидат на инициираната среща със Соломон Паси и Росен Плевнелиев, най-малко от уважение към бившия президент.

„Български възход и ДПС бяха най-отговорни. Ако мен царя ме покани, аз съм длъжен да отида. Именно Плевнелиев предложи Христо Иванов за министър, той назначи и Асен Василев. Да бяха отишли само да му благодарят и да заявят, че няма да присъстват”, каза той пред БТВ.

За него няма значение и ареста му, склонен е да забрави за него

„В моята душа е без никакво значение, всички ме питат защо съм толкова добронамерен – защото ме интересува как хората ще изкарат зимата”, заяви бившият премиер.

Борисов е готов да се оттегли от премиерското място, но въпреки това смята, че е най-подготвен да управлява страната.

„По-опит човек от мен няма, защо да се оттегля, мога да ръководя най-добре от всички, но няма да съм кандидат за премиер, защото целя в някой от мандатите да се направи правителство. С 67 депутата трябва да намериш сечение, за да управляваш. Ако имах мнозинство щях да изляза и да поема отговорност, но нямам. Имаме прекрасни министри и нови и стари, можем да излъчим веднага имена”, каза Борисов.

Той заяви и че партията искат оставката на енергийният министър Росен Христов, заради негово изказване срещу ПП вчера от парламентарната трибуна.

„Доста ядосан съм на Росен Христов и това, което направи той. Служебното правителство е да прави избори, а не са дава оценки. Има органи и служби, които трябва да разследват това. Защитавам ПП. Той вчера извърши политически акт срещу тази партия.  В парламента той заяви, че Асен Василев и Кирил Петков са купували природен газ с 30% по-скъпо и не са работили за дългосрочни договори. Ние два месеца обясняваме, че това е вярно, но винаги сме действали институционално – подавали сме сигнали до прокуратурата.  Кирил и Асен вчера не бяха в залата, но се надявам да се защитят. Аз тайно се надявах, че Делян Добрев не беше прав именно затова, защото ако е прав тази партия ПП ще стане трудна за общуване – да продължиш да купуваш с 30% по-скъп газ, за да могат да се хранят посредниците. Милиарди долари са изтекли от страната към Руската федерация. Месеци наред те са действали в интерес на Русия”, каза Борисов.

Според него Демерджиев трябва да подаде оставка като политически акт, но основна вина за случващото се на границата има Бойко Рашков.

Борисов отново категорично отхвърли да е има кюлчета с нощното си шкафче, като според него този, който е направил снимките с парапета Кирил Петков и Лена Бриславова, стои и зад неговите.

„Имам жена с която съм живял години – банкерка, ако имах толкова пари нямаше да ги държа в чекмеджето, а при нея”, каза той.