Премиерът Бойко Борисов посети Икономическата зона София-Божурище, като лично пусна видео на живо в профила си във Facebook.

"В индустриална зона в Божурище посетих и германския завод за детайли за опаковъчни машини, който бе открит миналата година и вече работи в пълния си капацитет. Предприятието е първото на световния лидер в опаковъчните решения на изток от Германия. Инвестицията в обекта е над 37 млн. лв., открити са 153 нови работни места", написа Борисов в социалните мрежи.

Той шофираше сам джипа си, в който пътува заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

"Като дете идвах тук с колелото да си играем. Нашата къща е отгоре на баира, оттатък на високото. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този темп на строителство", каза Борисов.

Министър-председателят обясни, че отива до Драгоман на инспекция на строящата се магистрала, но но спира по път в Индустриалната зона в Божурище, за да посети заводи и да проследи работния процес в тях, пише dir.bg.

В новата логистична база на компанията JYSK, премиерът подкара електрокар. Той подчерта колко добре и качествено е изградена инфраструктурата в индустриалната зона, която привлича все повече инвеститори, а заводите се изграждат един след друг.

Борисов посети и завода за детайли за опаковъчни машини на германската група "Мултивак", който също се намира в индустриалната зона в Божурище. От ръководството на завода отбелязаха, че оборудването е последна дума на техниката, а в производственото хале са монтирани най-модерните съоръжения за допълнително въвеждане на естествена светлина, която осигурява по-голям комфорт на работещите.

"Не само че не си отиват инвеститорите, но дойдат ли - и надграждат", заяви премиерът.