Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Атанаска Николова, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов подписа също така заповеди за назначаването на Славея Стоянова и на Илияна Тодорова на длъжността заместник-министър на околната среда и водите.

Славея Стоянова е дългогодишен служител в министерството на околната среда и водите, като е заемала различни ръководни длъжности. Илияна Тодорова до момента заема поста Директор на Дирекция „Управление на водите“ в МОСВ.

По-рано министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Водна криза няма да има", заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

 Министър Димитров докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни министърът на околната среда и водите.