Премиерът Бойко Борисов пусна извънреден лайв във Фейсбук от дома си в Банкя. Премиерът призова да няма провокации и всичко да мине мирно.

„Пазете се и не проливайте кръв! Протестирайте колкото искате, но пазете полицаите така, както те пазят вас. Имаме и грешки, уважавал съм всеки един протестиращ. Няма човек, който да е протестирал и да не сме го срещнали.  Днес се опита да се нажежи етническо напрежение с протест, страхотно организиран,  които да се влеят в още по-голям митинг, видно добре платен”, каза Борисов. Той каза, че има и много хора, които са там и искат да изразят своята позиция или за това, че не ги харесват.

„Това е демокрацията. Една партия я харесват 20-30%. След месеци ще имаме избори. Оставаме на власт само, защото щетите ще са много по-големи след месеци,  ако управляват те, влизаме в най-страхотната криза. Европа няма средства”, каза Борисов.  Той каза, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи и се хвърля по тях бутилки. И те има семейства като нас.

"Чуваме, че се готвят да запалят партийния дом. Днес бомбичка рани полицaи. С това става пети ранен полицаи.  Кои са се наредили до Радев. Те бяха управляващи. Мая Манолова предложи Пеевски, Румен Пеков беше вътрешен министър. Христов беше министър. Какво се случи днес, ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаския кмет и полицията. Митко Николов печели в Бургас 3 мандата с абсолютно мнозинство. Бургас стана един от най-красивите градове”, каза Борисов.

"И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и "Тракия", да трошат и "Хемус" и "Марица"", каза още министър-председателят.