Премиерът Бойко Борисов опроверга слухове в профила си във Фейсбук, че новите пътища край Велинград са заради мина за волфрам.

„Опонентите ни нагло лъжат хората, че новите пътища в община Велинград се правят, за да обслужват мина за волфрам. Пътя го изграждаме само и единствено да могат българските семейства да се докоснат до красотата на Родопите и за удобство на жителите на общината. Планината ще изглежда така - пасища, животни и панорамни пътища”, написа премиерът. Той обеща по време на обиколката, че ще задели 100 млн. лева за селата.

„Единственият начин да има разбирателство между християни и мюсюлмани е като се подобрява непрекъснато средата на живот. Да се строят пътища и храмове, да има работни места, да има перспектива за младото поколение. Радостен съм като виждам колко доволни са хората в Кръстава от дългоочакваните ремонти в селото. Това ми дава увереност, че сме на прав път!", написа той в друг пост.

Борисов в Родопите: Ще заделим 100 млн. лв. за селата НА ЖИВОГ-н премиер, вие сте единственият човек, който докосна хората, посрещнаха го хората