Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В разговора, който се проведе по молба на израелския министър-председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19, пише 24 часа

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани. „Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, заяви премиерът Борисов пред Нетаняху.

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и др.

В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.