Премиерът Бойко Борисов завърши инспекцията на обхода на Поморие.

„Надявам се, когато дойдем да го пуснем трасето в края на юни да стартираме и следващия лот към АМ Тракия, тъй като този трафик няма да е добре да го влеем в Бургас. Стария път ще се ползва основно от жителите на града, а останалите пътуващи ще се прикачват директно към магистралата“, каза Борисов.

На въпрос относно разпространения от прокуратурата списък с имена на бизнесмени и суми, иззет от дома на обвиняем по аферата с боклука, Борисов коментита:

„Не знам от какво се вълнуват хората, аз се вълнувам от това да им направя пътища, пречиствателни станции и т.н. Всеки може да си напише каквото иска“, каза Борисов.

Той коментира и дали ще бъде искана оставката на зам.-министър Красимир Живков.

„Всеки трябва да се сърди сам на себе си, няма какво да му искам оставката, в понеделник го сменяме. Това зависи от мен. С министъра на екологията Емил Димитров сме се разбрали понеделник сутринта да имам предложение от него за зам.-министър на мястото на Живков. Няма милост за никого, ако си мисли някой, че ще го предупредим за това, което ще правим защото сме работили заедно… няма такова нещо. В ГЕРБ няма милост. Сега като оправдаха и Цветанов съжаляваме, но такива бяха нещата тогава“, категоричен бе Борисов.

„Когато са правили добър бизнес, съм им откривал заводи. Когато предупредихме, че с отпадъците ще има проблем, оттогава ДАНС и МВР работят. Всеки да се сърди сам на себе си“, допълни той.

Според него единственият натиск към момента на служителите на Министерството на околната среда и водите е да си вършат добре работата.

Борисов на живо: Отказът на Меркел и Макрон от срещата на Г-7 не е добър знакПремиерът инспектира изграждането на обхода на Поморие