Премиерът Бойко Борисов подкрепи медиците, които тази вечер излязоха пред лечебните заведения, за да призоват българите да бъдат отговорни и да спазват мерките.  

„Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни.

Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат”, написа премиерът във Фейсбук.

И призова:  „Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!”

Припомняме, че в момента Бойко Борисов също е с COVID-19. Той е на домашно лечение с леки симптоми.

Медици от „Пирогов" и ВМА с емоционален призив да спазваме меркитеБъдете отговорни: пазете себе си, за да предпазите и другите!, апелират те