Веднага след края на националната среща на ГЕРБ в столичното кино "Люмиер" премиерът Бойко Борисов беше попитан с какъв мотив е назначил Дани Каназирева за областен управител на Пловдив. "Тя си е от ГЕРБ от самото начало", отговори лаконично Борисов, подминавайки въпросите защо е била изгонена от партията.

Като лидер на местната партия "Съюз за Пловдив" Каназирева участва като кандидат за кмет на последните избори и беще сред най-яростните критици на досегашния градоначалник Иван Тотев. 

По-рано тя обясни, че отстраняването й от ГЕРБ през 2010 година е станало по настояване на Цветан Цветанов. Тогава тя беше  председател на групата на ГЕРБ в местния Общински съвет.  Година по-късно Каназирева основа "Съюз за Пловдив", с който през годините се присъединяваше към политически проекти като "Движение България на гражданите" и "Нова република".

Назначаването й за губернатор беше посрещнато с изненада и предизвика противоречиви политически реакции под тепетата. За евентуален областен управител на Пловдив беше спряган и Тотев, който в момента е областен координатор на ГЕРБ и заемаше поста преди да изкара два мандата като кмет. 

Как политическите сили в Пловдив приемат назначението на Дани Каназирева?Вижте техните позции

Сблъсъкът Каназирева – „Демократична България” продължава, кой е управлявал с ГЕРБ в Пловдив?Как си „Антисистемен” и се вливаш в една от най-системните партии в България”, пита Йордан Иванов