„Работата на опозицията е да е недоволна. Няма да коментирам думите на Радев разделителя и да влизам в ченгеджийските му номера. Аз в неговата игра няма да влизам. Къде е говорил? На Белмекен? Сигурно се е разхождал като диспечер – ето ги обществените поръчки, виждат се отзад(б.а. новият обходен път на Поморие). Каква е ролята на Радев - да се разходи, да каже нещо, вие да ме питате…. Ето пълнен е язовирът на Белмекен, караме вода до Перник. Нека се опита да обединява, а не разединява”, каза премиерът. Той  допълни, че българският бизнес не заслужва това отношение от страна на президента. Борисов изтъкна, че Радев е „успял да направи реформи в Съдебната система”, като получава предварително актовете му.

„ Нека оставим прокуратурата да си върши работата. Рискуват живота си. Преди питаха защо само малки, средни риби, цаци, а сега са само акули и пак питате – „защо само акули””, каза премиерът.

Борисов за пореден път каза, че на „Алепу няма да се строи хотел.

„ Прекрасно място за къщички на птици, това и ще бъде! Ако си мислят, че с нахалството си тази подпорна стена  ще стане хотел…. няма кой да им се върже. Не знам защо си вкараха такъв автогол”, каза Борисов и заяви, че в управлението на ГЕРБ няма да се разреши там да се строи.  Той допълни, че вероятно ще има наказани за случая след разследването, което тече там.