Нали уж сме нямали икономическа политика?! Нали бяхме фалирали страната? Така премиерът Бойко Борисов иронизира критиките срещу него и правителството след като снощи Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива.

 Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи. Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

„Ананиев, това значи че сме извършили реформите и сме създали необходимия капацитет, който очакваше от нас Еврозоната!” Абе как може да пишат за нас такива неща! Така Борисов се обърна към финансовия министър Кирил Ананиев , който го придружава в обиколката му в Родопите. Заедно с тях е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. "Новият бюджет ще е така направен, че хем е за хората, хем за отделния човек", каза още премиерът. "Страната разполага със значителни фискални резерви", цитира премиерът "Муудис". "С какво да угодим на нашите опоненти? Тук в Родопите се строи, а не само там. Ще повишим пак доходите", каза още Борисов. 

Успешното приключване на реформите , с които правителството се ангажира, показва че амбицията на България за членство в Еврозоната , е напълно реална, пише  Moody’s.

Ако това е вярно, то оборва твърденията на всички умни , красиви, по грозни , по-глупави, заяви премиерът. 

Като осигурява стабилна икономическа рамка надежността на валутния борд се основава на разумната фискална политика на България.