Премиерът Бойко Борисов отрече да е подслушвал президента Румен Радев и да е имал достъп до записите на телефонните му разговори, направени от ДАНС. В Мюнхен, където е на посещение, Борисов беше помолен от български журналисти да коментира твърдението на депутата от БСП Антон Кутев, според когото тъй като ДАНС е на подчинение на премиера, значи "този човек подслушва президента". Съдържанието на записите, в които президентът разговаря с командира на Военновъздушните сили, беше разпространено от прокуратурата, припомня dnevnik.bg

"Когато партията на Радев мен ме записваше в тоалетната, не обвиних никого", отговори днес Борисов. Вероятно той има предвид записите, пуснати анонимно в общественото пространство през 2013 г., от разговор между Борисов (който по това време е лидер на опозицията), бившия градски прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В разпространеия тогава аудиофайл се чу звукът от пускането на тоалетно казанче.

Днес Борисов каза, че като научил за телефонния разговор с участието на президента, му е станало крайно неприятно, защото се "пречи на стабилността". Той определи твърденията на Кутев като глупости и непознаване на закона. Това, че някой се е омазал, хъкал-мъкал, мен да ме замесват в тази работа?! ДАНС и МВР работят по свои закони, нямам достъп до СРС-тата и никой не ме пита!" възмути се Борисов.

"Това семейство трябва да стои колкото се може по-дълго (бел. ред. - пред очите на обществото), за да разберат българите, че само себелюбието, личното е важно за тях", добави той. Помолен да коментира искането на "Репортери без граници" Европейският парламент да защити българските журналисти, Борисов отговори, че работи добре с журналистическата организация и изказа мнението, че Валери Симеонов, който обвини голословно двама журналисти в корупция, може би е бил изнервен, но е трябвало да се извини. "Съжалявам, че лидер от коалицията е говорил такива неща, аз като сгреша, веднага казвам: "Извинявайте".