Премиерът Бойко Борисов още повече засили съмненията около оставката на шефа на Националната служба за охрана генерал-майор Данчо Дяков. В сряда правителството прие молбата му за напускане по лични причини. "Генерал Дяков си тръгна заради интриги, изритаха го", заяви днес Борисов в Крумовград, където откри нов златен рудник. 
 
Ден по-рано съпругата на президента Румен Радев-Десислава реагира с гневен коментар във Фейсбук на публикация в сайт, според която именно тя е причина за напускането на Дяков. 
 
"Приятели споделиха, че днес фактор.бг, оня сайт, обективният, достоверният, собственост на името-на-когото-не-бива-да-се-споменава, излязъл с дописка, че шефът на НСО подал оставка поради натиск от "генерал Деси". От мен, демек. Очаквам включване и от други подобни - обективни и достоверни сайтове", написа Десислава Радева.
 
Засега никой не е коментирал за напрежение между Дяков и първата дама. Преди да оглави НСО той беше съветник по военната сигурност на държавния глава, с когато са приятели от дълги години.

Именно Радев му връчи и генералските пагони преди Дяков да оглави службата през март 2018 г.