ГЕРБ няма да плаща пари за политическа реклама за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Русе, след като бе попитан как ще коментира скандала със сайта ПИК, който си позволи да публикува порнографски снимки, за които твърди, че са на жената до един от кандидатите за кмет на София. След това това медията започна директно да изнудва кандидата, призовавайки го да се откаже от кампанията, за да не публикува още снимки.

"Този скандал е като скандала с други медии. Ние като партия сме дали от партийната субсидия по 10 000 лева на всички медии за евроизборите, както и на ПИК. Сега ние не даваме на никой за политическа реклама – така съм разпоредил. ПИК няма да получи пари от нас за следващите избори, ако това питате. Но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях прекаляват в много други сфери. Единственото, което можем да направим и си е наше право, е да не им отпускаме пари за политическа реклама. Точка."

Премиерът допълни, че не може да спре министерствата да дават средства.

„Министерствата не мога да ги спра, това са европейски пари и ние по никакъв начин не им се месим“, добави той в отговор на журналистически въпрос.

В Русе премиерът инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард „Придунавски”. Тя е част от проекта “Интегрирана система за градски транспорт на Русе – 2 етап“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, който е на стойност 24.3 млн. лв.

Той изтъкна, че правителството работи едновременно по редица инфраструктурни проекти, в това число и магистралите. „Правим седем магистрали наведнъж“, подчерта Борисов.

„Промяната в Русе е изключително видима. Извършва се мащабен ремонт на уличната мрежа и тротоарите в града. За 8 години над 200 млн. евро са инвестирани в Русе по различни програми“, информира премиера Борисов кметът на Русе Пламен Стоилов.

Със средства на общината се рехабилитират също междублокови пространства, за да имат гражданите по-добра среда за живеене. За първия учебен ден ще бъде пусната в експлоатация една от ключовите пътни връзки в града, а залата се е превърнала в гордост за Русе.
В града се работи по още три мащабни проекта, в които се инвестират близо 30 млн. лева като целта е Русе да се обърне с лице към Дунава.

„Добрите новини са всеки ден за Русе. Това, което се облагородява - с кейови стени, пасарелки, връща блясъкът на града“, отбеляза министър-председателят.

В отговор на журналистически въпрос относно пътя Русе-Велико Търново, премиерът заяви, че два лота от автомагистрала „Хемус“ са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.

 

Снимка: Министерски съвет