„Хората са умни и имат инстинкт, кога трябва да се направи промяна, и кога трябва да се приключи с промяната”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов добави, че в резултат на неговото управление България е била готова за членството в Еврозоната, но безогледното харчене на пари от страна на ПП-ДБ е довело до провал.

„Еврозоната беше готова, а те я провалиха с безогледното харчене на пари. Това са фактите“, заяви още той като посочи, че „ПП-ДБ нямат шанс да излъжат отново гражданите”.

"В последните дни има нова тенденция - номерът, че ГЕРБ е лош не върви навън. Ние бяхме водеща партия в парламента в подкрепата за Украйна, водещи бяхме в диверсификацията на енергетиката и за приемане на Северна Македония в ЕС. Видяхте и за "Лукойл", тази тема ни разделяше. Какви ли не апокалиптични сценарии се развиваха. Много ме питат каква е тази пътна карта, ще тръгна отзад-напред. Пътната карта е под земята в тръби – тя е в най-мощната газопреносна мрежа на Балканите. Те сега се хванали, че ние с Путин правим някакъв сценарий какво да се случи през следващите години, то е факт. България вече е спечелила няколко милиарда. Това е златната кокошка на българите. В Гърция и Турция ли да отиват тези пари?“, коментира Борисов.