Над милиард лева се дават за учебни сгради, но много бързо се забравя какво беше преди 10 г. Това заяви премиерът  Бойко Борисов по време на откриването на модернизираната учебна база на Нациналната спортна академия „Васил Левски” на ул. „Гургулят” в столицата. На събитието присъсва и кметът на София  Йорданка Фандъкова.

В ремонта на сградата и построяването нов мултифункционален салон са инвестирани над 3 755 000 лева. Проектът е реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В сградата се обучават предимно студенти от приоритетните направления "Педагогика на обучението" и "Спорт".

"Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на Академията, да си управлява", заяви още Борисов.

И посъветва Фандъкова: „Само работа - показваш и оставяш да коментират. Но им остави снимките, да видят какво беше. Защото много бързо забравят. На времето до "Симеоново" имаше рейс. Спираше ни в "Младост" и до "Симеоново" ходехме пеш. Никой не ни питаше - студ, виелици. А сега си имаме сграда в центъра на София.", припомни Борисов. 

"За мен е удоволствие да поздравя Националната спортна академия и всички участвали в този процес по обновяване. Тази промяна на тази знакова сграда e знак за промяната на града Най-важното за един град е финансирането на училища и университети, защото всеки лев, вложен в образование, е инвестиция в бъдещето. Всяко спортно събитие в Студентски град се организира съвместно с НСА. Много още са съвместните проекти, които финансираме заедно. Но най-важното е, че работим заедно София да се превръща в активен град",  заяви Фандъкова и пожела успешна учебна година.