Кандидатът за кмет на София Борислав Игнатов гласува в столичното 163-о училище в „Дружба“..

След като упражни правото си на вот, Игнатов заяви, че гласува за силен, принципен и подготвен кмет, и общински съвет.

„Гласувах за София на нова скорост, която да се сравнява с всички други европейски столици. Гласувах за София, в която децата са приоритет“, каза Игнатов. Според него в момента на града липсва скорост и съвременно управление. 

Правото си на глас упражни и Волен Сидеров.

"Гласувах за това София най-после да има кмет мъж. Човек, който може решително да свърши няколко неща. Ще изброя най-важните – да се справи с тези, които тровят децата ни – наркодилърите. Те ще бъдат размазани при моето управление. Тези, които обират къщи, апартаменти, офиси също". Това заяви кандидатът за кмет на София Волен Сидеров веднага след като упражни своето право на глас.

Той е категоричен, че парите на софиянци трябва да се върнат при тях. 700 милиона трябва да се върнат в кварталите, а с част от тях може да се осигури безплатен транспорт за хора с увреждания, пенсионери и ученици. 

"Гей парадите ще бъдат забранени при моето управление. Ще се прекратят концесиите на „Софийска вода” и договорите с фирми, които в момента прибират огромни милиони”, категоричен бе той.

Според социолога Анастас Стефанов от агенция „Тренд” в София очакваме избирателна активност над 55%.

Светлин Тачев от „Галъп” пък коментира, че местният вот е най-близо до хората.

„Този вот е мажоритарен. Понякога се надскачат партийните симпатии и се гласува за личност. Традиционно българите решават за кого да гласуват в последната седмица преди изборите”, допълни Тачев пред Нова телевизия.

Специалистите подчертаха, че е трудно да се прогнозира колко точно гласоподаватели ще отидат до урните, но тенденцията показва, че през изминалите години има покачване на броя им.