Това, което знаем със сигурност днес, е, че животът на нашите деца ще бъде много по-различен от нашия. Това се дължи основно на факта, че светът се променя, при това с все по-голяма скорост. Развитието на технологиите, неограниченият достъп до информация и глобализацията правят бъдещето абсолютно непредсказуемо. Всъщност нашите деца са това, което ще остане след нас във времето. Те заслужават да имат сигурно утро, стабилна среда тук и сега. 

Най-младото поколение е потенциалът ни за развитие като нация и това е достатъчно красноречив факт за създаване на благоприятна среда за водене на здравословен начин на живот, да имат необходимото спокойствие и възможности за тяхното развитие.

За жалост до голяма степен държавата не се грижи достатъчно добре да създаде предпоставки децата ни да живеят в една грижовна и сигурна социална среда. Не само на местно ниво местната власт от десетки години работи на празен ход при осигуряване на мерки за включване на децата ни в системата на предучилищното образование. Като град с огромен прираст на населението поради голямата миграция на хора от други градове, управниците ни за момент дори не успяха дори да се доближат до минималните нива на стандарт от 30 м2 на дете.

Съществува липса от близо 100 000 кв.м площ за образователна инфраструктура, която да приюти около 3000 деца. В район „Северен” нещата са под критичния минимум. Тук липсата на предучилищна образователна инфраструктура е една от най-големите. Родители се налага да напускат работа, за да могат да гледат своите деца в домовете си, поради факта, че няма достатъчно места. Друг важен момент е, че на тях им се налага да пътуват понякога повече от 5 км, за да заведат своето дете до детска градина.

Мерките, които като кандидат-кмет на район „Северен“ ще разработя в цялостна стратегия за създаване на места за записване на деца в предучилищната образователна система и които ще бъдат мой приоритет, защитаван като кауза:

-          Обезщетяване на родителите на деца, които са останали извън класиране, със стойността на издръжката на едно дете на месец в детска градина, за да може да ползват свободните места в частни градини;

-          Намаляване на бюрократичната тежест за регистриране на частни детски градини;

-          Предоставяне на възможности за заменка на публични имоти като обезщетение за помещения, които са изградени от частни инвеститори, за да се използват като детски градини;

-          Създаване на минимум 2 нови публични детски градини на територията на „Северен“;

-          Ремонт на съществуващите детски градини по ОП „Региони в растеж“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!