Бившият вътрешен министър и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков обяви, че ПП-ДБ не знаят къде се намира подалият оставка главен секретар на МВР Живко Коцев. Той призна, че наистина е назначил жената на Нотариуса в МВР, докато е бил на поста си.

Бойко Рашков заяви, че министърът "грубо потъпква закона", и се извини, понеже именно той го е назначил за шеф на ГДБОП, докато е бил служебен министър. Вярвал му и се надявал, че като млад и енергичен човек, ще спазва закона като директор. Според него Стоянов не познава държавните уредби за държавната тайна. Именно на такава той се е позовал, за да не разкаже на депутатите за работата на Нотариуса. От ПП-ДБ обаче обясниха, че заседанието е било закрито, за да не изтече информация, и така той е имал право да говори пред тях. Сега Рашков предположи, че парламентът няма да може да реши нищо във връзка с Нотариуса, след като министърът отказва отговори и информация.

"Това дали се прави под диктовка на някои от тези, които му дават указания, или не, аз не мога да кажа. Или се прави поради непознаване на закона и ми се струва, че може да бъдат и двата варианта", коментира Рашков. Той бе на поста, когато е започнала проверката срещу Божанов.

"Научихме съвсем инцидентно това в почивките, които имахме, от най-различни източници. Вътре в залата не сме чели, тъй като бяхме оставили телефоните навън", обясни Рашков за обиските в офиса на Живко Коцев. И той обяви, че не знае къде е Коцев - ПП-ДБ опитали да го потърсят, но не успели, пише 24часа.

Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска

Живко Коцев разкри причините за внезапната си оставкаПрез последните седмици той е мислил сериозно дали да прекрати професионалния си път в МВР