„Вчера държавният глава използва много тежки думи за бюджета, който сме създали. Всъщност евтините приказки, че от джипа се разхвърляли пари. Тук е един типичен пример. Децата учеха в землянки, сега имат хубаво училище. Пътищата бяха непроходими, сега виждате какви са“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение във велинградското село Бирково, където инспектира новото ОУ "Д-р Петър Берон".

С него са и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, финансовият министър Кирил Ананиев, образователният Красимир Вълчев.

„Селата са изцяло с мюсюлмани, но как да кажем ние на тези хора, че са български граждани с права, като нямаха път, детска градина и спортен салон“, каза той.

„Според Радев това бил бюджет на разрухата, това сме щели да оставим след нас. Ние се готвим така, че да изпълним бюджета. Искам да напомня, че аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза 2008-2009 година, когато победихме Тройната коалиция, имахме дупка в бюджета и влязохме в най-тежката финансова криза. Ние не само извадихме страната от финансовата криза, но и ни приеха в чакалнята на Еврозоната", добави Борисов.

 "Втория път, когато дойдохме, заварихме изтърбушената КТБ с 4 млрд. 700 – дупката, за която събирахме пари от контрабандата и борбата с корупцията и ги възстановихме. Кое ви дава право да казвате сега, че това е бюджет на разрухата”, попита риторично той.

Борисов във Велинградско: Виждате какво оставяме след себе си – училища, пътища, подпорни стениПремиерът напомни, че тази година са отделени 760 млн. повече за общините