Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от Dnes.bg.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.